I tu, com recicles?

Reciclar aporta molts beneficis pel nostre planeta i per la nostra societat!

Amb RECICLOS podem incrementar la qualitat del reciclatge d’envasos de les famílies de Sant Boi de Llobregat, millorant així el compromís social i mediambiental del territori.

Cap a un món més sostenible

La sostenibilitat del planeta necessita un canvi de paradigma, deixant enrere el model “d’usar i tirar”, cap a un concepte més orientatiu “per reduir, reutilitzar i reciclar”: l’economia circular.

Aquest plantejament sorgeix de la suma del:
– respecte del medi ambient,
– la transformació dels residus en recursos
,
– amb l’innovació com a base per a aconseguir-ho.
Amb projectes innovadors com RECICLOS, es pot ajudar a millorar la forma en com gestionem els nostres residus i formar una peça clau més per arribar a una cultura 100% sostenible.

Separar bé els nostres residus és clau per donar una segona vida a tot allò que tirem al contenidor.
Al contenidor groc tirem els envasos, que habitualment són de plàstic o alumini.
Els envasos que tirem poden tenir moltes més vides, coneixes com?

En què es converteixen els plàstics?

La majoria d’ampolles de beguda estan fabricades en PET, un tipus de polièster amb multitud d’aplicacions:


El PET reciclat s’utilitza per fabricar noves ampolles de beguda en les quals s’inclou material reciclat. D’aquesta manera torna a començar el seu cicle de vida i es redueix l’ús de més matèries primes. 


El PET reciclat també es pot convertir en peces de roba, com forros polars o caçadores, que ens protegeixen del fred, sabates i mobiliari. 

 

… i les llaunes?

El metall reciclat es converteix en bobines d’aumini que seran la base per tornar a crear llaunes i altres productes, com les llandes d’una bicicleta, que continguin aquests metalls. D’aquesta manera s’aconsegueix allargar la seva vida útil en un número de cicles ilimitats.